Nek-schouder-rugmassage

Breuss rugmassage

Cupping massave voor rugklachten

Mijn rug doet pijn

lage rugpijn, ik heb rugpijn, mijn rug doet pijn wat kan ik doen, last van rugpijn, rugpijn behandeling,

Een rugmassage kan een effectieve behandeling zijn voor pijnklachten in de rug.

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat veroorzaakt kan worden door verschillende factoren, zoals spierspanning, overbelasting, stress, slechte houding of letsel.

Een rugmassage kan helpen om de pijn te verminderen, spierspanning los te laten en de algehele gezondheid van de rug te verbeteren.

Massage kan op verschillende manieren helpen bij het verlichten van pijnlijke klachten, afhankelijk van de aard van de pijn en het type massage.

Een rugmassage is een doeltreffende manier om pijnlijke klachten in de rug te verlichten. Of het nu gaat om spanning, spierknopen of andere ongemakken, een deskundige massagetherapeut kan gerichte technieken toepassen om de spanning los te maken en de pijn te verminderen. Door de verhoogde bloedtoevoer en ontspanning van de spieren kan een rugmassage ook het herstel bevorderen en helpen om toekomstige klachten te voorkomen. Laat jezelf verwennen met een rugmassage in Eindhoven en ervaar de opluchting en ontspanning die het kan bieden, zodat je je weer vrijer kunt bewegen en van het leven kunt genieten.

Massage bij rugklachten

Massage kan zeer effectief zijn bij het verlichten van pijn in de rug. 

Massage biedt effectieve verlichting bij rugpijn door het ontspannen van gespannen spieren, een van de meest voorkomende oorzaken van rugongemak. Deze ontspanning vermindert spierspanning en verbetert de mobiliteit. Bovendien bevordert massage de bloedcirculatie naar het aangedane gebied, wat de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels stimuleert, waardoor het herstel en genezing worden versneld.

Stress, vaak een factor bij rugpijn, wordt ook effectief aangepakt met massage. Door stress te verminderen en diepe ontspanning te bevorderen, draagt massage bij aan pijnverlichting. Bovendien beïnvloedt massage het 'gate control'-mechanisme in het zenuwstelsel, wat resulteert in tijdelijke verlichting van pijnlijke signalen naar de hersenen.

Voor degenen met chronische rugpijn biedt regelmatige massage niet alleen verlichting, maar verbetert het ook de algehele kwaliteit van leven. De voordelen van massage bij rugpijn zijn talrijk en helpen je om een comfortabeler, pijnvrij leven te leiden.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van massage afhankelijk is van de aard en oorzaak van de rugpijn. Sommige rugpijn kan worden verlicht door massage, terwijl andere gevallen medische aandacht vereisen. Het is raadzaam om met je massagetherapeut te overleggen en indien nodig met een arts om de juiste behandeling te bepalen. Als een gekwalificeerde massagetherapeut in Eindhoven kan ik specifieke technieken toepassen om rugpijn te verlichten.

Als je last hebt van vervelende rugpijn, is mijn nek-schouder-rugmassage in Eindhoven de ultieme oplossing. Met precies de juiste druk ga ik alle vastzittende plekken en knopen te lijf die je dwarszitten. Deze massage is als een superheld – niet alleen zegt het gedag tegen rugpijn, maar het rekent ook af met spanningshoofdpijn en die opgebouwde stress die al een tijdje in je lichaam rondhangt.

Na de massage hoor ik vaak, 'Wow, jij kunt al die pijnlijke plekken vinden en loslaten. Ik voel me zoveel beter, dank je wel!'

En voor degenen die liever een zachtere aanraking hebben, bekijk de Breuss-massage hieronder. Het is als een klein stukje ontspanningsparadijs dat op je wacht.

Cupping massage in Eindhoven

Ervaar de weldaad van cupping massage, een effectieve methode waarbij speciale cups zorgen voor een zachte zuigkracht die de doorbloeding bevordert, spieren ontspant en rugspanning verlicht. De cupping massage is niet alleen ontspannend, maar ook een bewezen oplossing voor rugpijn.

Waarom kiezen voor cupping bij rugpijn? Het is een natuurlijke behandeling die resultaten oplevert. De cups verbeteren de bloedcirculatie, verminderen spierspanning en laten je rug ontspannen aanvoelen.

Bij velen van tevreden cliënten staat cupping massage bekend als de geheime sleutel tot het verlichten van rugpijn. Ontdek zelf de magie en boek nu jouw cupping massage in Eindhoven voor een rug die zich bevrijd en verjongd voelt.

Cupping tegen rugklachten

Heb je last van vervelende rugklachten? De cupping massage biedt verlichting en bevordert het herstel.

Verbeter je energiestroom met cupping

Cupping massage Eindhoven biedt verschillende voordelen en kan gunstig zijn voor verschillende aspecten van de gezondheid.

De zachte zuigkracht van de cups stimuleert de bloedsomloop, wat kan bijdragen aan een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en weefsels. Cupping helpt bij het verminderen van spierspanning en het loslaten van verkrampte spieren, wat kan resulteren in een gevoel van ontspanning. Cupping kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking in specifieke gebieden van het lichaam, waaronder de rug. Door de verbeterde bloedcirculatie en ontspanning van spieren kan cupping bijdragen aan een snellere genezing van blessures en het verminderen van littekenweefsel. Sommigen geloven dat cupping massage kan helpen bij het ontgiften van het lichaam door de doorbloeding te verbeteren en het vrijkomen van toxines te bevorderen. In de context van traditionele geneeskunde, zoals de Chinese geneeskunde, wordt cupping ook geassocieerd met het bevorderen van een soepele stroom van levensenergie, ook wel bekend als "qi" of "chi".

Ontgiften met cupping

Cupping massage staat erom bekend dat het de doorbloeding bevordert, de spieren ontspant en spanning verlicht. Hoewel cupping niet primair is ontworpen voor ademhalingsklachten, kunnen sommige mensen indirect enige verlichting ervaren, vooral als de ademhalingsproblemen gerelateerd zijn aan gespannen spieren of een gebrek aan ontspanning.

Cupping massage kan helpen bij het ontspannen van de spieren rond de borstkas en rug, wat gunstig kan zijn als ademhalingsproblemen worden veroorzaakt door gespannen spieren. Door de verbeterde bloedcirculatie kan cupping bijdragen aan een betere zuurstofvoorziening van de weefsels, wat positief kan zijn voor de ademhaling. Cupping kan een ontspannend effect hebben op het zenuwstelsel, waardoor het lichaam in een meer ontspannen toestand komt. Dit kan sommige mensen helpen bij het beheersen van stress-gerelateerde ademhalingsklachten.

Er wordt vaak beweerd dat cupping massage kan bijdragen aan ontgifting door de huidporiën te openen, de doorbloeding te verbeteren en het vrijkomen van gifstoffen te stimuleren. De zuigkracht van de cups kan de huidporiën openen. Dit wordt verondersteld gifstoffen de kans te geven om via de huid naar buiten te worden afgevoerd. Cupping massage kan de lymfedrainage bevorderen, wat het lichaam helpt bij het verwijderen van overtollig vocht en afvalstoffen. De verbeterde doorbloeding kan de stofwisseling stimuleren, wat mogelijk bijdraagt aan het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam. Cupping kan ook helpen bij het loslaten van gespannen spieren, waardoor het lichaam efficiënter kan functioneren en mogelijkerwijs gifstoffen sneller kan elimineren.

Contra-indicaties cupping massage

 • Kanker; tijdens en na chemotherapie (altijd eerst met je arts overleggen)
 • Tijdens zwangerschap en borstvoeding
 • Koorts en algemene infectieziekten
 • Trombose, bloedziekten
 • Hartafwijkingen, pacemaker, ongecontroleerde hoge bloeddruk 
 • Gebruik van bloedverdunners (of na overleg met je arts)
 • Levercirrose, nierfalen
 • Ernstige oververmoeidheid, ernstige bloedarmoede

Plaatselijke contra-indicaties cupping massage

 • Operatie in laatste 6 maanden
 • Littekenweefsel
 • Spataderen
 • Ontstekingen 
 • Beschadigde en open huid

 

Massage tegen rugpijn kan spierspanning verminderen. Als spieren te strak zijn, kunnen ze pijn veroorzaken. Door de spieren te ontspannen, wordt de pijn verminderd. Rugmassage verbetert de bloedcirculatie in het lichaam. Dit verhoogt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels, wat kan helpen bij het herstel en de genezing. Massage kan de gewrichtsmobiliteit vergroten en helpen bij de verlichting van gewrichtspijn, vooral bij aandoeningen zoals artritis. Massage kan het zogenaamde 'gate control' mechanisme in het zenuwstelsel beïnvloeden. Dit betekent dat massage signalen naar de hersenen kan sturen die de pijnlijke signalen onderbreken, waardoor de pijn tijdelijk vermindert. Tijdens een massage komen endorfines vrij, natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Dit kan de pijn verlichten en een gevoel van welzijn bevorderen. Massage kan helpen bij de afvoer van vocht en gifstoffen uit het lichaam, wat nuttig kan zijn bij pijnlijke zwellingen. Rugmassage tegen pijnklachten kan iemand bewuster maken van hun lichaamshouding en eventuele spanning die pijn veroorzaakt. Dit bewustzijn kan helpen om toekomstige pijn te voorkomen. Stress kan leiden tot spierspanning en pijn. Rugmassage is een uitstekende manier om stress te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen bij het verminderen van pijn. Het is belangrijk op te merken dat rugmassage niet voor alle soorten pijn geschikt is, en het is geen vervanging voor medische behandeling. Als je aanhoudende of ernstige pijn hebt, is het raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je massage als behandeling overweegt.

Rugmassage helpt bij het ontspannen van gespannen spieren in de rug. Veel rugpijn wordt veroorzaakt door spierspanning, en rugmassage kan deze spanning verminderen. Massage verbetert de bloedcirculatie in het gebied, wat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels bevordert. Dit kan helpen bij het herstel en de genezing. Stress kan bijdragen aan rugpijn. Massage helpt bij stressvermindering en ontspanning, wat op zijn beurt de rugpijn kan verminderen. Voor mensen met chronische rugpijn kan regelmatige rugmassage bijdragen aan verlichting en een betere kwaliteit van leven

Stress kan zich op verschillende manieren manifesteren in de rug, en de ervaring varieert van persoon tot persoon. Een veelvoorkomend symptoom van stress is spierspanning. Dit kan leiden tot strakke en pijnlijke spieren in de rug, vooral rond de schouders, nek en onderrug. Stress kan ervoor zorgen dat de spieren in de rug stijf aanvoelen. Dit kan de bewegingsvrijheid beperken en het moeilijk maken om comfortabel te bewegen. Langdurige stress kan leiden tot een verhoogde spanning in de onderrug, wat resulteert in aanhoudende pijn in dit gebied. Stress kan zich ook uiten in de vorm van hoofdpijn en nekpijn, wat indirect de bovenrug en schouders beïnvloedt. Bij sommige mensen kan langdurige stress leiden tot tintelingen of gevoelloosheid in bepaalde delen van de rug, mogelijk als gevolg van spierspanning die de zenuwen beïnvloedt. Stress kan de ademhaling beïnvloeden, waardoor mensen onbewust oppervlakkiger gaan ademen. Dit kan spanning veroorzaken in de spieren rond de ribbenkast en de bovenrug. Het is belangrijk op te merken dat deze symptomen niet exclusief zijn voor stress en ook kunnen worden veroorzaakt door andere aandoeningen. Als je regelmatig last hebt van stressgerelateerde rugklachten, is het raadzaam om met een gezondheidsprofessional te praten om de beste aanpak voor jouw specifieke situatie te bepalen.